Haber

Ailesi, Rönesans Köşkü’nün enkazından çıkmayan Gaye’yi arıyor.

HATAY’ın merkez Antakya ilçesinde depremde yıkılan Rönesans Residence’ın enkazının kaldırılmasına rağmen Gaye Arsoy’a (41) ulaşamayan ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor. Arsoy’un kardeşi Emre Parmaksız, “Hatay’daki hastanelerde hasar olduğu için yaralıları Adana ve Mersin’e gönderiyorlardı. Ancak oradan nereye gönderildiğini bilmiyoruz. Yetimler için mezarlığa baktık. , ama orada da yok. Nerede olduğunu, ne yaptığını, hayatta olup olmadığını bilmiyoruz. Gören, duyan veya en ufak bir bilgisi olan lütfen bizimle iletişime geçsin.”

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Rönesans Konutu da Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde yıkıldı. Yıkılan binaların enkazında çok sayıda kişinin cesedi bulundu. Aynı sitede yaşayan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu ve Taner Savut’un da cansız bedenlerine ulaşıldı. Konuttaki enkaz kaldırıldı ancak A2 Blokta oturan Gaye Arsoy’a ulaşılamadı. Arsoy’un 12 yaşındaki oğlu enkazdan kurtarılırken, eşinin cesedi bulundu.

Emre Parmaksız, kardeşi Gaye Arsoy ile ilgili bilgilerinin bulunmadığını belirterek, “Günlerdir enkaz çalışması yapılmasına rağmen ağabeyime ulaşamıyoruz. Depremin ardından enkaz alanında birkaç gün kaotik bir ortam oluştu. .Bölgedeki hastanelere ablamı bulmak için gittim ama bir sonuç alamadım.Sadece DNA örneklerimizi verdik.” Enkazdan kurtulan yeğenini Ankara’da bulduklarını belirten Fingerless, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da yaşıyorum ve depremden 1.5 gün sonra Hatay’a gidebildim. 7 Şubat’ta yeğenimi enkazdan çıkardılar. Önce Mersin Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk ettiler.17 Şubatta yaşadığını öğrendik ve hızlıca Ankara’ya gittik.Tedavisi bitince taburcu oldu.Tek bulamayan biz değiliz. Enkazdan sağlıklı olarak çıkarılan vatandaşlar farklı illerden gelmişler. Biliyoruz.”‘LÜTFEN İRTİBATA GEÇİN BİZ’

Ağabeyi Gaye Arsoy’un yerini bilenlerin kendilerine ulaşmasını isteyen Parmaksız, “Depremden sonraki ilk günlerde buraya helikopterler sürekli inip kalkıyordu. Hatay’daki hastaneler de hasar gördüğü için yaralıları Adana’ya gönderiyorlardı. Ancak oradan nereye gönderildiklerini bilmiyoruz, yetimler mezarlığına da baktık ama orada da yok. Nerede olduğunu, ne yaptığını, hayatta olup olmadığını bilmiyoruz. Cenazem varsa nerede olduğunu bileyim en azından çocuğunu oraya götürebilirim” dedi.

haberdiyadin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu