Haber

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Özeybek, Malatya’da hasar gören cemevlerinde incelemelerde bulundu.

Alevi-Bektaşi Kültürü ve Cemevi Lideri Ali Arif Özeybek, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki hasarlı cemevini ziyaret etti.

Ören Mahallesi’ndeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ören Cemevi’nde incelemelerde bulunan Özeybek, gazetecilere deprem anından itibaren kayıplar ve acil ihtiyaçlarla ilgili bölgedeki cemevleriyle irtibata geçtiklerini anlattı.

Bölgede 268 cemevine ulaştıklarını ifade eden Özeybek, şöyle devam etti:

“Acil ihtiyaçlarını bize ilettiler biz de hızlıca ilgili valiliklerimizi ve AFAD başkanlığını bilgilendirdik. Toplamda 4 cemevinin yıkıldığı bilgisini aldık. Bugün yıkılan cemevlerini ziyaret ediyoruz. Gaziantep’te bir cemevini ziyaret ettik, ardından Adıyaman’da şimdi Malatya’dayız. Yarın Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’ta da olacağız. Diğer günlerde Hatay, Adana ve Osmaniye’de olacağız.”

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyen Özeybek, tedavi altına alınan tüm vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Özzeybek, “Bu dönemde cemevleri bölgemize büyük bir lojistik destek sağladı çünkü konaklama için çok sayıda cemevimiz ve pansiyonların bulunduğu çok sayıda cemevimiz var. Bu sadece cemevleri için değil. Buradaki bölgeye değil, Anadolu’nun her yerine açtılar, olabildiğince misafirhaneye çevirdiler.” sözlerini kullandı.

Cemevlerinin kampanyalar düzenleyerek tırlarla bölgeye yardım gönderdiklerini anlatan Özeybek, “Bu anlamda çok büyük bir hizmette bulundular. Bu anlamda tüm cemevlerinin yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Özeybek, cemevini yeniden Ören Mahallesi’ne yapacaklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu