Ekonomi

Bakan Şimşek: Ülkemize küresel fon akışı 2024 yılının ikinci yarısından itibaren hızlanacak

Türkiye Dün, 5 yıllık kredi risk primi (CDS) önceki kapanışa göre yaklaşık 14 baz puan düşüşle 364,64 baz puan ile Mart 2021’den bu yana en düşük seviyesini test etti. Analistler Türkiye’nin kredi risk priminde yeni bir düşüş olduğunu söylüyor ekonomi Yönetimin fiyat istikrarını sağlama adımlarının etkili olduğunu belirterek, enflasyonla mücadele etmek için atılan adımların, yavaş da olsa gelecekteki dönemle ilgili belirsizlikleri azalttığını belirtti. Bu gelişmenin ardından bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılının ikinci yarısının Türkiye’ye yatırımcı güvenini daha da artıracağına dikkat çekti.

“ÜLKEMİZE KÜRESEL FON AKIŞI HIZLANACAK”

Konuyla ilgili sosyal medyada açıklama yapan Bakan Şimşek, “Uyguladığımız ekonomik programın sonuçları 2024 yılının ikinci yarısı itibarıyla net bir şekilde görülecek, böylece yatırımcı güveni daha da güçlenecek ve küresel fon akışı sağlanacak” dedi. Ülkemize ulaşım hızlanacak.” söz konusu.

“AŞAĞIYA YÖNELİK RİSKLERİ SINIRLANDIRACAK”

Bakan Şimşek, şöyle devam etti: “Bu durum, enflasyonla mücadele programının kısa vadeli büyüme görünümü üzerindeki aşağı yönlü riskleri sınırlayacaktır.” sözlerini kullandı.

Bakan Şimşek’in paylaşımı şöyle:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu