Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’daki toplu açılış töreninde konuştu: (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aydın’a son 20 yılda 40 milyar liralık kamu yatırımı yaptık” dedi. söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

AK Parti hükümetlerinin son 20 yılda Aydın’da aldığı tedbirleri anlatan Erdoğan, “Aydın’a son 20 yılda toplam 40 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Eğitimde ilimize 3 bin 437 derslik kazandırdık. 11 bin kişilik gençlik ve spor yükseköğrenim yurtları açtık, 40 spor tesisi yaptık, bakalım Aydın’a ne yaptınız, siz Aydın büyükşehirsiniz, ne yaptınız?” sözlerini kullandı.

Aydınlı vatandaşlara sosyal yardımlarda 5 milyar liralık kaynak aktardıklarını belirten Erdoğan, “4’ü hastane olmak üzere toplam 59 sağlık tesisi yaptık. Aydın’ımızla birlikte 9 yeni sağlık tesisinin inşaatı devam ediyor. 950 yataklı muhteşem bir çalışma olacak Şehir Hastanesi.” bilgileri verdi.

Çevre ve şehircilik alanında TOKİ desteğiyle alt yapısı ve iç yapısıyla birlikte 1668 konutu tamamladıklarını belirten Erdoğan, “1071 konutun inşaatı devam ediyor. Şimdi ilk evimle birlikte 3 bin 327 konut daha yapacağız. Aydın’da ilk arsamla birlikte 7 bin altyapı arsası vereceğiz”Şehrimizde bugüne kadar 8 bin 929 riskli bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik. Aydın’da 4 millet bahçesi projemizden ikisini tamamladık. Diğerleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Aydın’ın ulaşımda 114 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini 381 kilometreye çıkardıklarını belirten Erdoğan, “İzmir-Aydın otoyolunu tamamlayarak Aydın çevre yolunu trafiğe açtık. Tamamlıyoruz. Önümüzdeki yıl Didim marinasını da tamamladık.” bilgisini paylaştı.

Aydın’da tarım, hayvancılık ve ormancılıkta 14 baraj, 12 gölet, 5 hidroelektrik santral, 7 arazi toplulaştırma, 30 sulama, 38 sulama tesisi ve 16 yer altı depolama tesisi yaptıklarını belirten Erdoğan, “4 baraj daha yapıyoruz. “Bin dönüm tarım arazisini sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleri ile 297 bin dekar verimli araziyi sulamaya açacağız. Aydınlı çiftçimize 6,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.” açıklamasını yaptı.

Sanayi ve teknolojide bir teknopark, 9 Ar-Ge merkezi ve 3 tasarım merkezi kurduklarını belirten Erdoğan, “Enerjide Aydın, Çine, Efeler, İncirliova, Kuşadası, Nazilli ve Söke’ye doğalgaz getirdik. Bunlarla da kalmıyor, bugün yatırım tutarı 1 milyar 68 milyon TL’yi aşan 92 kamu projesi ve 1 milyar 138 milyon TL yatırımla tamamlanan 10 özel sektör tesisinin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Eğitimde inşaatı biten okulları, 200 kişilik pansiyonu, gençlik ve sporda ilçelerde yapılan alanları, sağlıkta ilçelere kazandırılan sağlık tesislerini resmen açtıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Tarımda DSİ tarafından yapımı tamamlanan Çine sulama drenaj kanalları, Çine arazi toplulaştırma projeleri, Nazilli-Yakacık göleti ve diğer yatırımlar. Resmi olarak açılışını yapıyoruz.” dedi.

notlar

Alana “Bir doğru altı yanlış yapar”, “Bahar gelecek ovamızda incir nar yiyeceğiz, 14 Mayıs’ta Müdüre ‘Hoşçakal Kemal’ diyeceğiz”, “Duracaklar, susmayacağız. Durdurun yok etsinler, biz AK Kadınları buradayız” ve “Menderes’i astınız, sesimizi yükselteceğiz. Fotoğrafın üzerine “Millete yeter, Türkiye’ye söz yeter” yazılı pankartlar asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve merhum Başbakan Adnan Menderes.

Törenin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve SporBakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Hamza Dağ ve bazı AK Parti milletvekilleri Erkan Kandemir katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki 27 Mayıs Müzesi ve Adnan Menderes Anıt Mezarı’nda canlı telekonferans düzenledi.

Burada bir konuşma yapan eski Milli Eğitim Bakanı merhum Ahmet Tevfik İleri’nin torunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, ülkenin başbakanı ve iki bakanın bulundukları salonda darbeciler tarafından şehit edildiğini söyledi.

Salona ilk geldiğinde ortaokul gencecik bir çocuk olduğunu belirten İleri, “Darbenin üzerinden 60 yıl geçmesine rağmen darbe sürecinin ve infazların sorumluları hala milletten yaptıkları ve yaptıklarından dolayı özür dileyemiyorlar. hatalarını kabul etsinler.Türkiye’nin geleceğine dair hiçbir milli vizyon ortaya koyamayan bu zihniyet 60 yıl önceki seviyesinden bir nebze olsun ilerlememiştir.” söz konusu.

İstanbul Müftüsü Safi Arpagus, Adnan Menderes Türbesi’nde namaz kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından tamamlanan iş ve projelerin açılışı yapıldı.

Erdoğan, meydandan telekonferans formülüyle bağlandığı Koçarlı’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar ve vatandaşlarla birlikte Koçarlı, Germencik, Köşk, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerine doğalgaz ulaştırma törenini gerçekleştirdi. Erdoğan, doğalgaz dağıtım töreninde, “Burası AK Parti. Bizim eylemimiz var. Yedi masanın altında birileri birbirini tekmeliyor. 14 Mayıs’ta Sayın Kemal ve arkadaşlarını mı kastediyorsunuz?” sözünü kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’daki iş ve projelerin toplu açılışını kurdeleler keserek yaptı.

(Bitti)

salihli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu