Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Karadeniz gazında ilk ateş yakıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün Karadeniz gazında ilk ateşin yakıldığını hatırlatarak, “Devletimiz güçlendikçe bu kaynakları milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bayram namazını Ankara’daki Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde kıldı. Oktay bayram namazına Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli otomobili Togg ile geldi. Namaza gelen vatandaşlar, Togg ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Oktay, bayram namazının ardından çıkışta vatandaşlarla bayramlaştı. Oktay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugün bir ayı geride bırakarak hep birlikte ve hep birlikte huzurlu bir Ramazan Bayramı’na imza attık. Çok çalıştık. İnşallah son ana kadar devam edeceğiz. Başta depremden etkilenen vatandaşlarımızın bayramını kutlarız” dedi.

Dün Filyos’ta olduğunu hatırlatan Oktay, “Aslında iki bayramı birlikte kutladık. Türkiye’nin bağımsızlığının ilk adımıydı ve çok büyük bir adımdı. 710 milyar metreküplük gaz rezervimizi karaya çıkardık. 2 bin 200 metre denizin derinliklerinden çıkarıldı ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ilk ateşi yaktı.İnşallah bu gaz birkaç hafta içinde mutfaklarda olacak.Dün Cumhurbaşkanımız fiilen bu haberi milletimizle paylaştı. 1 ay boyunca tüm doğalgaz harcamaları bedava, 1 yıl boyunca ise ısınma hariç diğer doğalgaz giderleri bedava olacak.Devletimiz güçlendikçe bu kaynakları milletimizle paylaşmaya çalışacağız.Devam edeceğiz. Bu güzel haberle birlikte bugün iki bayramı birlikte kutladık” dedi.

Oktay, her alanda çok büyük projeleri hayata geçirdiklerini ve bunun devam edeceğini, yeni Türkiye’yi millet olarak hep birlikte inşa edeceklerini ifade etti. Oktay, ifadesinin ardından Togg ile camiden ayrıldı. Oktay’a eşi Hümeyra Şahin Oktay eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu