Ekonomi

Deprem bölgesindeki patronların prim borçları ertelendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesindeki patronların güncel prim borçlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Işıkhan, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenlerimizin mevcut prim borçları mücbir sebep yönetmeliği kapsamında 29 Aralık 2023 tarihine kadar ertelenmiştir.”

Depremden etkilenen illerimizin ekonomisini ve çalışma hayatını rahatlatmak ve güçlendirmek için işveren ve çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI İL VE İLÇELERDE ‘MÜCBİR HAL’ SÜRDÜ

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle ilan edilen “mücbir sebep”in Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde 30 Kasım 2023 tarihine kadar devam edeceği, ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri.

6 Şubat – 30 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında alacaklı idarelere ödenmesi gereken borçluların ilk taksit ödeme süresi, mücbir sebep durumunun sona erdiği ayda sona erecektir. Sonraki taksitler ikişer aylık dönemler halinde de ödenebilir.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan borçların aylık taksitlerinin mücbir sebep durumunun sona erdiği aydan itibaren aylık taksitler halinde ödenmesine karar verildi.

haber-kozan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu