Haber

Diyaliz hastaları saksı boyama etkinliği ile keyifli vakit geçirdi

Diyaliz hastaları resim yaparak eğlendi

ERZURUM – Oltu Devlet Hastanesi’nde diyalize giren hastalar saksı boyayarak diyaliz saatlerini keyifli hale getiriyor.

Oltu Devlet Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi Oltu İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından Oltu Devlet Hastanesi’nde diyaliz hastaları tarafından düzenlenen saksı boyama etkinliği, diyaliz hastalarının hem keyifli vakit geçirmelerini hem de moral motivasyonlarına temel teşkil ediyor.

Oltu Devlet Hastanesi Başhekim Uzmanı Sema Parıltı Arasan, “Oltu Devlet Hastanesi 100 yatak kapasiteli olduğu için hastanemizde hemodiyaliz uygulamaları yapılıyor. Sosyal Hizmetler birimimiz de var. 2 sosyal hizmet uzmanı arkadaşımız ve ODTÜ’den öğrencilerimiz var. Oltu İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Hastanemizde hemodiyaliz tedavisi gören hastalarımız diyaliz seanslarında keyifli dakikalar geçirebilmeleri için etkinlikler düzenliyorlar.Bugünkü etkinliğimiz saksı boyama oldu.Hastalarımız keyif aldıklarını belirttiler. Tablolarını evlerine götürebiliyorlar, evlerinde çiçeklerini sergileyebiliyorlar. Sonrasında tedaviye daha isteyerek geldiler ve diyaliz tedavisi sırasında hastalarımız birbirleriyle daha iyi bağ kurmaya başladılar.”

Atatürk Üniversitesi Oltu İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 4. sınıf öğrencisi Seval Demir, “Oltu Devlet Hastanesi’nde staj yapıyoruz. Bu süre zarfında yapılan çalışmalar sonucunda saksı boyama etkinliği gerçekleştirdik. gözlemlediğimiz bundaki amacımız hastaneye girdikten sonra keyifli ve keyifli dakikalar geçirmelerini sağlamak ve bu aktivitenin olumlu geri dönüşleri çok olumlu.Güzel oldu.Sosyal hayatın her alanında olduğumuzu da belirteyim. Bu etkinlikle farkındalık yaratmak istedik” dedi.

Diyaliz Hastası Emrullah Kaya, “Burada yatarken canımız sıkıldı, bu tarz boyama işleri yaptırıyorlar, hem eğleniyoruz hem de vakit geçiriyoruz” dedi.

Diyaliz hastası Selami Demirci, “8 yıldır hemodiyalizdeyim, bu etkinlikleri düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu