Yaşam

Dünya İçin Her Şey: Size Vegan Kozmetik Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şeyi Anlatıyoruz!

Özellikle son zamanlarda ‘vegan kozmetik’ ya da ‘vegan ürün’ gibi telaffuzları mutlaka duymuşsunuzdur. Son zamanlarda adını bu kadar sık ​​duymamızın sebebi ise pek çok markanın hayvanlar üzerinde test edilmeyen ve hiçbir hayvansal içerik barındırmayan eserler üretmeye başlaması. ‘Vegan kozmetik’ hakkında bilmeniz gerekenleri bu içeriğimizde derledik. ?

1. Vegan içerik nedir?

Hiçbir hayvansal içerik içermeyen ve aynı zamanda hayvanlar üzerinde test edilmeyen çalışmaların tamamına ‘vegan ürünler’ denilmektedir.

2. Cruelty Free ne anlama geliyor?

Cruelyt free, Türkçe’de zulüm içermeyen anlamına gelir. Kısacası hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünlere ‘cruelty free’ denilmektedir.

3. Bir eserin vegan olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Şunu belirteyim; Tüm ‘cruelty free’ eserler vegan değildir. Bir eserin vegan olup olmadığını anlamak için ‘cruelty free’ ve ‘vegan’ etiketleri ya da sadece ‘vagen’ etiketi eklenmelidir.

4. Vegan ürünler cildimiz için faydalı mı?

Aslında vegan ürünler, içeriklerinde hiçbir hayvansal içerik bulunmadığı ve tamamen bitkisel olduğu için cilt sağlığımız için de daha faydalıdır.

5. Vegan ve zulümsüz arasındaki fark nedir?

Vegan, hayvanlardan elde edilen herhangi bir içerik içermeyen işler için kullanılır. Cruelty free terimi, o çalışmanın test aşamasında hayvanların kullanılmadığı anlamına gelir. Bununla birlikte, her vegan ürünün bir zulümsüz özelliği vardır.

6. Her vegan ürün %100 doğal mıdır?

Vegan eserler herhangi bir rastgele hayvan unsuru içermez, ancak bu, tüm bu eserlerin kimyasal içermediği anlamına gelmez. Örneğin bir markanın çalışması hayvansal içerik içermeyen tamamen doğal unsurlar içerebilirken, farklı bir marka yine hayvansal içerik olmasa bile farklı kimyasallar içerebilir. Bu, her vegan ürünün tamamen doğal olmadığı anlamına gelir.

7. Vegan eserler nasıl seçilir?

Bir eserin vegan olduğundan emin olunabilmesi için o markanın yetkili kurumlarca verilmiş vegan sertifikasına sahip olması ve çalışmalarında vegan logosuna yer vermesi gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu