Haber

Emniyet şeridinde lastik değiştirirken ölüme neden olan sürücünün serbest bırakılmasına itiraz edildi

AKSARAY’da, emniyet şeridine çekilen aracın lastiğini değiştiren sürücü Ömer Kocaöz (58) ile makinist Emir Çelik’e (53) çarpıp öldüren araç sürücüsü Neylan Akalın’ın (59) serbest bırakılmasına itiraz edildi. ), adli kontrol ile. Ölen 2 kişinin ailesinin avukatı Buğra Şahin’in Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı itirazda, suçun ‘olası kastla öldürme’ niteliğinde olması nedeniyle Akalın’ın tutuklu yargılanması talep edildi.

Kaza, 30 Ekim günü saat 09.30 sıralarında Niğde-Ankara karayolunun 175’inci kilometresinde meydana geldi. Sol arka lastiği patlayan Ömer Kocaöz, 06 EKV 73 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park ettikten sonra lastik tamircisi Buyruk Çelik’i aradı. Lastik değiştiren Çelik ve Kocaöz’e Neylan Akalın yönetimindeki 16 AJB 531 plakalı otomobil çarptı. Kazada Kocaöz ve Çelik olay yerinde hayatını kaybetti. Lastiği patlayan aracın arka koltuğunda oturan Buğra Kaan Özer ve sürücü Neylan Akalın da yaralandı. Yaralılar Ortaköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tahliye edildikten sonra gözaltına alınan Akalın, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İTİRAZ EDİLDİ

Ölen 2 kişinin ailelerinin avukatı Buğra Şahin, Akalın’ın “yurtdışına çıkmaması ve haftada bir imza atması şartıyla” adli kontrolle serbest bırakılmasına Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, merhum sürücü Ömer Kocaöz’ün, aracının sol arka lastiği patladıktan sonra 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca aracını emniyet şeridine çekerek uyarı levhası koyduğu belirtildi. aracın arkasında bulunan lastik tamircisi Buyruk Çelik’e ulaşarak birlikte lastiği değiştirmeye çalıştı. .

ÇELİŞİK AÇIKLAMALAR VERDİ

Sürücü Akalın, adliyedeki ifadesinde, yolda sabit hızla giderken aniden önüne bir şeyin çıktığını, kendini kurtarmak için harekete geçtiğini, kazanın nasıl meydana geldiğini anlamadığını söylediği bildirildi. ve her şey aniden oldu. Polise verdiği ilk ifadesinde, “Otoyolda rampadan yukarı çıkarken sağ tarafta bir araç olduğunu ve iki kişinin aracın lastiğini değiştirdiğini fark ettim. Her iki şahıs da aniden içeri girdi. Aracın önündeydim” şeklinde ifadeler kullandığı ve çelişkili ifadeler verdiği kaydedildi.

İtiraz dilekçesinde, olay yeri fotoğrafları, Kocaöz’ün aracının arka kısmındaki hasar ve kazanın oluş şekline ilişkin tutanaktaki kroki dikkate alınarak Akalın’ın park halindeki araca doğrudan çarptığı, Aracın yanındaki sol arka lastiği değiştiren Ömer Kocaöz ve Buyruk Çelik’in, çarpmanın etkisiyle hayatını kaybettiğinin belirlendiği belirtildi. Kaza tutanağında, kaza yerinde havanın açık olduğu, yolun kuru olduğu, yolun düz ve eğimsiz olduğu, emniyet şeridi ve yol şerit çizgilerinin görünür olduğu, görüşü engelleyen herhangi bir cisim bulunmadığı ve herhangi bir trafik kazasının bulunmadığı vurgulandı. Kazaya neden olan yol sorunları. Kazanın Akalın’dan kaynaklanması nedeniyle gözaltında yargılanması ve iddianamenin ‘olası kastla öldürme’ suçundan hazırlanması istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu