Haber

Gelibolu’da trafik denetimleri tamamlandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan hava ve kara kontrollerinde trafik kurallarına uymadığı tespit edilen sürücülere ceza uygulandı.

Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri, D550-03 devlet karayolunun 86 kilometrelik güzergahında yaptıkları kontrollerle sürücülerin güvenliğinin ve trafik düzeninin korunması adına önemli adımlar attı. Kontroller kapsamında radarlı araçlarda hız, kırmızı ışık ve emniyet kemeri denetimleri yapıldı.

Farklı bölgelerde yapılan kontrollerde ekipler, hız limitlerine uymayan ve güvenlik kurallarını ihlal eden sürücüleri tespit ederek gerekli cezai işlemleri uyguladı. Kontrollerde eksiklikleri tespit edilen çok sayıda araç ve sürücüye, karayolu trafik hukukunun çeşitli yönleriyle ilgili cezai işlem uygulandı.

Kontrollerde toplam 140 araç muayene edildi, 35 araca ise cezai işlem uygulandı. Özellikle konutların bulunduğu mahallelerde hız kontrolleri, aşırı hızdan kaynaklanabilecek kazaların önlenmesini amaçlıyor. Böylece sürücü ve yayaların güvenliğine yönelik alınan tedbirlerle trafik güvenliği ön planda tutuldu.

Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyonu yetkilileri, yaptıkları kontrollerle ilgili olarak sürücülerin trafik kurallarına uymalarını ve güvenli yolculuk yapmalarını istedi. Kontrollerin devam edeceği ve benzer uygulamaların belirli aralıklarla gerçekleştirileceği de belirtildi. – ÇANAKKALE

habermalazgirt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu