Haber

Gönüllü Çeçen birlikleri Rusya’nın Ukrayna sınırına konuşlandırıldı

Rusya’nın Belgorod bölgesindeki Ukrayna sınırına gönüllü Çeçen birliklerin konuşlandırıldığı bildirildi.

Rusya Parlamentosu alt kanat milletvekili ve Çeçen Birliklerinin komutanlarından Adam Delimhanov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığı güçleriyle birlikte tüm Çeçen birliklerinin görevini yerine getirdiğini söyledi.

Çeçen Gönüllü Birimleri “Ahmat”ın Herson, Zaporijya, Lugansk ve Donetsk bölgelerinde faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Delimhanov, birliklerin Marinka yerleşim biriminde de ilerlediğini söyledi.

Delimhanov, “Artık Belgorod bölgesindeki sınırda çalışıyoruz. En önemlisi, görevimizi yerine getirmek için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz.” dedi. sözlerini kullandı.

Belgorod bölgesine saldırılar

Rusya’nın Ukrayna sınırında bulunan Belgorod bölgesine son aylarda Ukrayna güçlerinin saldırıları arttı. Bölge yetkilileri, Ukrayna’nın sürekli olarak topçu atışları yaptığını ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlediğini belirtiyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu geçen ay Ukrayna’dan bölgeye bir sabotaj grubunun da sızdığını ve bunlara yönelik bir operasyon yürütüldüğünü bildirdi.

Rusya, Ukrayna güçlerinin ülkenin ucundaki eylemlerini “terör saldırısı” olarak nitelendirdi.

Ukrayna ordusunun saldırıları nedeniyle bölgede geçici bir tahliye merkezi kurulmuş ve sınır bölgesine yakın yerleşim yerlerinde yaşayan yüzlerce kişi bu merkezlere taşınmıştır.

Putin’den “sıhhi bölge” açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin sınırında bulunan Belgorod bölgesine yönelik saldırılara karşılık, Rusya topraklarına girişi engellemek amacıyla Ukrayna’da “sıhhi bölge” oluşturabileceklerini açıklamıştı.

sefaatlihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu