Haber

İletişim Başkanı Altun: “Türkiye’de bazılarının başarılarımızdan neden rahatsız olduğunu anlayamıyoruz”

İletişim Lideri Altun: “Türkiye’de bazılarının başarılarımızdan neden rahatsız olduğunu anlayamıyoruz”

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun: “Ülkemizin adının ‘Türkiye’ olarak yaygınlaşmasını önemsiyoruz”

“Tüm uluslararası medya kuruluşlarını ülkemizin adını Türkiye olarak en doğru şekilde kullanmaya çağırıyoruz”

“Türkiye Kitabı, Türkiye’mizin marka değerine katkı sağlayacak bir çalışma”

“Ülkemiz, bölgesel ve küresel barış ve istikrarın merkezi aktörü konumuna gelmiştir”

“Cumhurbaşkanımızın Rusya-Ukrayna savaşında barış için yürüttüğü diplomatik çabaları tüm dünya takdirle karşılamaktadır”

“Gücümüz, ülkemizi dünyadaki hemen hemen her gelişmede fikri sorulan ve ne yapması gereken merkezi aktör yapıyor”

“Türkiye’de siyaset yapıyorum diyen bazılarının başarımızdan neden rahatsız olduğunu anlayamıyoruz”

ANKARA Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, Türkiye’nin artık kendi silahlarını, tanklarını, helikopterlerini, gemilerini ve insansız hava araçlarını üreten ve savunma sanayiinde her yıl milyarlarca dolarlık ihracat yapan bir ülke haline geldiğini belirtti. “Uluslararası arenada Türkiye’ye yönelik husumetlerin yarattığı rahatsızlığı anlayabiliyoruz. Temel prestijiyle anlamakta zorlandığımız konu, Türkiye’de siyaset yaptığını söyleyen bazı şahısların (kişilerin) Türkiye’deki atılımlarımızdan rahatsız olmalarıdır. savunma sanayi” dedi.

Tarihinden coğrafyasına, kültürel zenginliğinden tarih, kültür, sosyal, insani, coğrafi, ekonomik, teknolojik ve askeri alanlardaki kamu hizmetlerine kadar geniş bir yelpazeyi sunan Türkiye Kitabı’nın yazılı ve görsel olarak tanıtımı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda. Türkiye’nin ekonomi, sağlık, adalet, eğitim, dış politika, terörle mücadele, enerji, ulaşım, teknoloji, iletişim ve savunma sanayi başta olmak üzere her alanda attığı adımları ve tanıtımını içeren Türkiye Yüzyılında, anlatılan dönemde. “21. yüzyılın başı” olarak. Türkiye Programı düzenlendi. “Türkiye Yüzyılında Türkiye Kitap Tanıtımı ve Türkiye Programı”na Link Lideri Fahrettin Altun’un yanı sıra ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda akademisyen katıldı.

“Ülkemizin adının ‘Türkiye’ olarak yaygınlaşmasını önemsiyoruz”

İletişim Lideri Altun yaptığı konuşmada, İrtibat Başkanlığı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde bütünleşik ve kapsayıcı bir bağlantı stratejisi çerçevesinde proje ve faaliyetler yürüttüklerini belirterek, “Türk markasının daha da güçlenmesi kuşkusuz olarak kullanımının yaygınlaştığını görüyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz” dedi.

“Tüm uluslararası medya kuruluşlarını ülkemizin adını Türkiye olarak en doğru şekilde kullanmaya çağırıyoruz”

Amerika Birleşik Devletleri Coğrafi İsimler Konseyi’nin Türkiye kullanımına geçtiğini hatırlatan Altun, “Ülkemizin adının ‘Türkiye’ olarak yabancı dillerde yaygınlaşması tabi ki küresel teknoloji şirketleri ve medyanın da dahil olmasıyla mümkündür. Kendileriyle bu yönde görüşmelerimizi sürdürüyoruz.Buradan tüm uluslararası medya kuruluşlarına bu görüşme vesilesiyle sesleniyorum: Lütfen ülkemizin adını Türkiye olarak en doğru şekilde kullanın, başka bir şekilde kullanmayınız” dedi.

“Türkiye Kitabı, Türkiye’mizin marka değerine katkı sağlayacak bir çalışma”

Uluslararası arenada ‘Türkiye’ ifadesinin kullanımı çerçevesinde birçok uluslararası irtibat kampanyası düzenlediklerini belirten Altun, “Ülkemiz hakkında son derece kapsamlı bilgiler içeren (kapsayan) önemli bir çalışmadır. Türkiye’mizin marka değerine katkı sağlayacak bu çalışma aynı zamanda dezenformasyonla mücadele kapsamında Türkiye’yi de ilgilendiriyor. Manipülatif bilgilerin yayılmasının önlenmesi noktasında da önemli bir referans ve kaynak oluşturacak.”

“Ülkemiz, bölgesel ve küresel barış ve istikrarın merkezi aktörü konumuna gelmiştir”

Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ekonomi, sağlık, adalet, eğitim, dış politika, terörle mücadele, elektrik, ulaşım, teknoloji, iletişim ve savunma sanayi dahil her alanda büyük mesafeler kat ettiğini söyledi. “Hiç şüphesiz ülkemizin refahını, huzurunu, kalkınmasını, demokrasisini ve güvenliğini güvence altına almış, bağımsızlığımızı pekiştirmiştir. Bu gelişmelerle birlikte ülkemiz bölgesel ve küresel barış ve istikrarın da merkezi bir aktörü haline gelmiştir.”

“Cumhurbaşkanımızın Rusya-Ukrayna savaşında barış için yürüttüğü diplomatik çabaları tüm dünya takdirle karşılamaktadır”

Altun konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın Türkiye Kitabı’nın sunumunda belirttiği gibi ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ davasını daha adil bir dünya idealiyle yürüten Türkiye, insani yardımdan ‘Türkiye modelleri’ ile dünyaya örnek teşkil ediyor. barış diplomasisine yardım Küresel ve bölgesel sorunlara olumlu katkılarımızı artırarak barış ve işbirliği kapılarını sonuna kadar zorlamaya devam edeceğiz.’ Bugün tüm dünya, Rusya-Ukrayna savaşında Sayın Cumhurbaşkanımızın barış diplomasisini ve barış için gösterdiği çabaları takdirle karşılamaktadır.”

“Gücümüz, ülkemizi dünyadaki hemen hemen her gelişmede fikri sorulan ve ne yapması gereken merkezi aktör yapıyor”

“Büyük ve Güçlü Türkiye”nin inşası için çalışırken uluslararası ortamda barış, istikrar ve adaletin sağlanması için çaba sarf ettiklerini belirten Altun, “Cumhurbaşkanımızın liderliği bu noktada bizim en büyük avantajımızdır. geniş diplomatik kapasitemiz, bölgesel ve küresel gelişmeleri etkileme ve yönlendirme gücümüzü de artırmaktadır. Bu güç, ülkemizi dünyadaki her gelişmede fikri sorulan ve yapılması gereken merkezi aktör haline getirmektedir.”

“Türkiye’de siyaset yapıyorum diyen bazılarının başarımızdan neden rahatsız olduğunu anlayamıyoruz”

Türkiye’nin artık kendi silahını, tankını, helikopterini, gemisini, insansız hava aracını üreten ve savunma sanayisine her yıl milyarlarca dolar ihracat yapan bir ülke haline geldiğini belirten Altun, “Tabii ki bu başarıların Türkiye’yi rahatsız ettiğini biliyoruz. Rahatsızlıklarını anlıyoruz.’Büyük ve Güçlü’ Türkiye’nin uluslararası hain projelerine engel teşkil ettiğini çok iyi biliyorlar.Biz bunu anlayamıyoruz.Bu alana değerli katkılar yapan yerli ve milli girişimcilerimizle gurur duyuyoruz. Tehditlere de asla kulak asmıyoruz.Çünkü yapılan değerlendirmelerde zaman zaman üstü kapalı ve açık olarak tehdit edildiğimizi görüyoruz.Asla ikramiye vermiyoruz, dinlemiyoruz.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. peki” dedi.

Altun’un konuşmasının ardından Prof. Dr. başkanlığındaki program, Aygün Attar’ın “Tarihin Derinlikleri Türkiye” başlıklı 1. oturumuyla devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu