Haber

İran Medyası: İran, Suudi Arabistan ile İlişkileri Normalleştirmeye Hazır

TAHRAN, 8 Mart (Xinhua) — İran’ın yarı resmi Haber Ajansı Nour News’in Çarşamba günü bildirdiğine göre, İran, Riyad’ın Salı günü yakınlaşma müzakerelerine ilişkin olumlu bir sinyal göndermesinin ardından Suudi Arabistan ile ikili ilişkileri normalleştirme müzakerelerinin devam etmesini memnuniyetle karşılıyor. kabul ettiğini belirtti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’ne (SNSC) bağlı Nour News, bir tweet’te İran’ın “müzakerelerin devam etmesini memnuniyetle karşıladığını ve bir anlaşmaya varmaya hazır olduğunu” ve “ilerleme için siyasi iradenin gerekli olduğunu” söyledi.

İran haber ajansı, “Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, İran ile müzakerelere hazır olduklarını bir kez daha açıkladı. 5 turda gerçekleşen müzakereler, müzakerelerin devam etme niyetini tam olarak destekliyor.”

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Saud Salı günü Londra’da gazetecilere verdiği demeçte, krallığın “İran ile diyaloğa açık” olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan, Şii bir din adamını idam ettikten sonra İran’daki Suudi diplomatik misyonlarına yönelik saldırılara yanıt olarak 2016’nın başlarında İran ile diplomatik bağlarını kesmişti.

Irak, İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri geliştirmek ve bölgedeki gerilimi azaltmak amacıyla iki ülke arasında doğrudan müzakerelere ev sahipliği yaptı. 2021’de dört tür müzakere yapıldı ve beşinci varyant geçen yıl Nisan ayında yapıldı.

dernekpazariajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu