Haber

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Gazze’deki çatışmalarda 2 askerin daha öldüğü belirtildi.

İsrail ordusu, Gazze’deki çatışmalarda 2 askerin daha hayatını kaybettiğini, 31 Ekim’den bu yana öldürülen asker sayısının 59’a çıktığını bildirdi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda iki askerin daha öldüğü belirtildi.

Açıklamada, dün Gazze’de çıkan çatışmada bir askerin yaralandığı, yaralı askerin durumunun ağır olduğu belirtildi.

İsrail’in Gazze işgalinde son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail’in “Filistinlilere misillemede bulunduğu ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerini sürekli ihlal ettiği” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’de düzenlenen saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğü, 5.132 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İsrail ordusunun verilerine göre 7 Ekim’den bu yana 59’u Gazze’de, 6’sı Lübnan sınırında yaşanan çatışmalarda olmak üzere 380 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında en az 5 bini çocuk, 3 bin 300’ü kadın olmak üzere 12 bin 300 kişi hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 214 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, onbinlerce yaralı ve sivilin barındığı Gazze’deki onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. İşgal sırasında bazı hastanelere baskın düzenlediler. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah üyesi ve 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

samsatajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu