Haber

Milletvekili Alkayış: “Amacımız sivil, demokratik bir anayasa hazırlamak”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde açıklama yaptı.

Milletvekili Mustafa Alkayış, darbelerin ülkemizin istikrarına ve kalkınmasına engel olduğunu, herkesin milli iradeyi kabul etmesi ve özümsemesi gerektiğini, yeni bir Anayasaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Alkayış, “Yakın tarihimize baktığımızda ülkemizde çeşitli tarihlerde hem yasal iktidarlara hem de milli iradeye karşı darbe girişimleri olmuştur. Bu girişimler halkımıza zarar vermiş, ülkemizin geleceğini baltalamıştır. Bunlardan biri de 12 Eylül 1980 askeri darbesi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonucunda kaç masum öldürüldü? Vatandaşlarımız hayatını kaybetti, sayısız haksız uygulamayla hukuk işlemez hale geldi ve milli irade ayaklar altına alınmaya çalışıldı. Bugün, herkesin bildiği gibi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin tüm izlerini silen, millet iradesini her şeyin üstünde tutan, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti hükümetidir.

Geçmişte olduğu gibi bugün de milli iradeye, yani sandık sonucuna tahammül edemeyen ve ülkemizin gelişmesini istemeyen bazı anarşistler, bu milleti korkutup, istedikleri gibi yönlendirebileceklerini sandılar. Dışarıdan aldıkları destek. Ancak halkımızın bağımsızlığa olan inancı ve sevgisi o kadar büyüktür ki, bu milli duruş, önüne çıkan tüm engelleri ortadan kaldırmayı başarmıştır. Milletimizin 15 Temmuz’da bölücülerin geçişine izin vermemesi bunun en güzel örneklerinden biridir.

12 Eylül darbesinden sonra yapılan Anayasa, o tarihten bu yana defalarca değişikliğe uğramış olsa da ne yazık ki 12 Eylül darbesinin izlerini silememiş ve darbecilik ruhunu taşımaya devam etmektedir. Bu nedenle katılımcı, sivil, demokratik, darbelerin tüm izlerinden arınmış ve toplumun her kesimini kucaklayan; Geçmişten edindiği tecrübeyle geleceğimizi güvence altına alan yeni bir Anayasanın yapılması 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi olmaya devam etmektedir. Halkımız esas itibariyle yeni Anayasa’dan yanadır ve Türkiye’nin iklimi de buna müsaittir. Yaşadığımız dönemin şartları ve elimizdeki imkanlar yeni bir Anayasa hazırlamak için oldukça yeterlidir.

Darbelere ve teröre karşı mücadele ederken şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ağır bir yara olarak kalan 12 Eylül askeri darbesini kınıyor, ülkemizde bu tür alçak girişimlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi. – ADIYAMAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu