Haber

MSB askerlik işçi alımı başvuruları başladı! 2023 PERTEM tercih işlemleri başvuru ekranı…

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih süreçleri başlamıştır. Adayların tercihlerini 03-25 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında (25 Mayıs 23:59’a kadar) PERTEM (e-Devlet) üzerinden yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süreler içinde tercihini yapmayan adaylar 2. Seçim Basamağına davet edilmeyecektir.

BOY KİLO SINIRI AÇIKLANDI!

Hava Harp Okulu adaylarının (hem erkek hem de kadın adaylar için) boy-kilo sınırları kılavuzda belirtilen tabloda 165-190 cm (dahil) ortasında olacaktır.

Deniz Harp Okulu, Kara Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokulları adayları; Kılavuzda belirtilen tabloda Harbiyeli erkek adayların boy kilo sınırları 165-210 cm (dahil) (19 yaş altı erkek adaylar için 165-190 cm), kız Harbiyeli adaylar için boy kilo sınırları ise 160-190 cm’dir. Kılavuzda belirtilen tabloda 200 cm (dahil). (19 yaş altı bayan adaylar için 160-190 cm arası dahil). Boy-kilo sınırının dışında kalan adayların ilişiği kesilir.

MSB ASKERİ İŞÇİ BAŞVURUSU BAŞLADI!

Şehit/Gazi çocuğu olan adayların dikkatine!

Çocuğu şehit ve gazi olan adaylar, başvuru esnasında “Bilgilerim” sekmesinde yer alan Şehit/Gazi Belgesi Yükle butonuna tıklayarak Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) almış oldukları “Şehit/Gazi Yakını” belgelerini uygun formatta yükleyeceklerdir. Seçim süreci. 2.Seçim Aşamalarına şehit/gazi çocuklarının daveti ile ilgili olarak; Adayların 2023-MSU Sınavında aldıkları puana %10 puan eklenecek ve %10 ek puan sonrasında belirlenen çağrı baraj puanını sağlayan adaylar 2. Seçim Aşamalarına davet edilecektir.

Hava Harp Okulu’nu (HHO) tercih edecek adayların dikkatine!

HHO seçim aşamalarına MÜSAY puan sıralaması ve davet kontenjanına göre sadece ilk tercihi Hava Harp Okulu olan adaylar davet edilecektir. İkinci ve sonraki tercihlerine Hava Harp Okulu’nu koyan adaylar HHO’ya aday olmayacaktır.

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih edecek adayların dikkatine!

Davet kontenjanı içinde bulunan Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih eden adaylar, mülakat aşamasının ardından Müzik Yetenek ve Müzik Bilgi Düzeyi Sınavına gireceklerdir. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgi Düzeyi Sınavı, teori ve çalgı icrası olmak üzere iki ana bölümden oluşacaktır. Hoş Sanatlar ve Konservatuvar Liselerinin programlarından mezun olacak/mezun olacak adaylar MSÜ sınav puanına bakılmaksızın (puanı hesaplanan adaylardan) sınava çağrılacaktır. İlk tercihi Bant Astsubay Meslek Yüksekokulu olan diğer Lise ve Dengi Okullardan mezun/mezun olacak adaylar genel puan türüne göre sıralanacak ve kalan kontenjan kadar adaylar sınavlara çağrılacaktır. Harp Okullarına veya diğer Astsubay Meslek Yüksekokullarına çağrılmaya hak kazanan adaylar, tercih sırasına bakılmaksızın Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihleri ​​arasında ise Müzik Yetenek ve Müzik Bilgi Düzeyi Sınavına gireceklerdir.

Harp Okulu adayları;

– Harp Okulu Sayısal (KHO-Numeric) (Kız ve erkek öğrenci alınacaktır),

– Harp Okulu Eşit Yük (KHO-Eşit Ağırlık) (Kız ve erkek öğrenci alınacaktır),

– Harp Okulu Sözlü (KHO-Sözlü) (Sadece erkek öğrenciler alınacaktır),

– Deniz Harp Okulu (DHO) (Kız ve erkek öğrenci kabul edilecektir),

– Hava Harp Okulu (HHO) (Kız ve erkek öğrenci alınacaktır),

– Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Harp Okulu (SG-DHO) (Kız ve erkek öğrenci kabul edilecektir.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları İçin;

– Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb. Meslek Yüksekokulu) (Sadece erkek öğrenci alınacaktır),

– Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb. Meslek Yüksekokulu) (Sadece erkek öğrenci alınacaktır),

– Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb. Meslek Yüksekokulu) (Sadece erkek öğrenci alınacaktır),

– Deniz Asb. Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Meslek Yüksekokulu (SG-Deniz Asb. Meslek Yüksekokulu) (Sadece erkek öğrenci alınacaktır),

– Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Band Asb.MYO) (Sadece erkek öğrenciler alınacaktır), (Bu okuldan puan alacak adaylar müzik yetenek sınavına gireceklerdir.) tercih yapabileceklerdir.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI PUAN TÜRLERİ

2. eleme aşamasına davet edilecek puan türleri kılavuzda belirtilmiştir. Davet işlemlerinde kılavuzdaki noktalardan hangilerinin kullanılacağı kontenjan dahilinde Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü tarafından belirlenecek ve internet ortamında duyurulacaktır. (Puan türlerinde okul kontenjanlarına göre görüşme yapılacağı için her puan türünden farklı sayıda aday aranabilir.)

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ile ilgili 2023-MSU puan türünde adayların sıralamasına göre 2. Seçim aşamalarına çağrılacaklarına ilişkin bilgilendirme https://personeltemin internet adresinden yapılacak. msb.gov.tr ​​ve sınav davetleri Milli Savunma Bakanlığı İş Arzı Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. https://personeltemin.msb.gov.tr ​​adresinden yapılacaktır. Sınava çağrılan adaylara sınava başvururken/tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirme yapılacaktır. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin gerçek olması ve özellikle cep telefonu numaralarının güncel olması çok değerlidir.

NASIL BAŞVURULUR?

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve ilgili 2023-MSU puan türünde adayların sıralamasına göre adayların 2. Seçim aşamalarına çağrılmasına ilişkin bilgiler https://personeltemin.msb.gov.trSınav genel ağ adresinden yapılacak olup, sınav davetleri Milli Savunma Bakanlığı İşçi Alım Daire Başkanlığı tarafından https://personeltemin.msb.gov.tr ​​adresinden yapılacaktır.

Sınava çağrılan adaylara sınava başvururken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirme yapılacaktır. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin doğru olması ve özellikle cep telefonu numaralarının güncel olması çok değerlidir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

TAM REKLAM

ahirliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu