Haber

Üniversitedeki öğretim üyeleri cezaevinde eğitim verecek

Üniversitedeki öğretim üyeleri cezaevinde eğitim verecek

BALIKESİR – Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arasından eğitim alanında faaliyetler için protokol imzalandı.

Pilot olarak Bandırma 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklara yönelik Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından konferans, seminer ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, “İmzalayacağımız protokolle tutuklu ve hükümlülere, akademisyenlerimiz tarafından çeşitli hizmetler sunulacaktır; ağırlıklı olarak eğitim hizmeti. Uygulama 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda yapılacak. Önümüzdeki süreçte kampüsümüzde bulunan diğer ceza infaz kurumlarında bu eğitim ve iyileştirme faaliyetlerini yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Bu noktada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Özdemir, “Eğitim öncelikli olmakla birlikte kültürel ve sportif alanlarda da birtakım etkinlikleri birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yeni Senato Salonu’nda düzenlenen protokol merasimine Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Ceza İnfaz Kurumundan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Baray Tütüncü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Serel, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İlhan Uğurlu katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu