Haber

WAL hangi takım? WAL hangi ülkenin kısaltmasıdır?

Türkiye Galler maçı 11’ler! A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri maçında Galler ile karşı karşıya geliyor. Maçı izleyen sporseverler WAL hangi takım? WAL, araştırılan ülkenin kısaltmasıdır.

HANGİ TAKIM?

WAL, İngiliz Galler’in kısaltmasıdır. Galler, Galler’in İngilizce yazılışıdır.

GALERİ A MİLLİ FUTBOL TAKIMI

Galler milli futbol takımı, Galler Futbol Federasyonu tarafından yönetilen ve uluslararası futbol müsabakalarında Galler’i temsil eden futbol grubudur.

Tarihi boyunca iki kez FIFA Dünya Kupası’na katılan Galler milli futbol takımı, 1958’de İsveç’te düzenlenen turnuvada çeyrek finale kadar yükseldi. Kendi gruplarında turnuvaya ev sahipliği yapan Macaristan, Meksika ve İsveç ile mücadele ediyor. Galler grupta ikinci oldu ve bir üst tura çıktı. Ancak çeyrek finalde Brezilya’ya yenilerek elendi. Galler’i eleyen Brezilya milli takımı, finalde ev sahibi İsveç’i yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

2010 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerine 4. torbadan katılan Galler, 4. kümede yer aldı. Kümesinde Almanya, Rusya, Finlandiya, Azerbaycan ve Lihtenştayn ile mücadele eden Galler, kümeyi 4. sırada tamamlayarak turnuvaya katılmaya hak kazanamadı.

Takım, tarihinde iki kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılma hakkını kazandı. Yugoslavya’da düzenlenen ve 1992’de bölünen Çekoslovakya’nın şampiyon olduğu 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılan ülke, 2. kümede Macaristan, Avusturya ve Lüksemburg ile mücadele etti. Grup birincisi olan Galler, bir üst tıpta turnuvaya ev sahipliği yapan Yugoslavya’ya 2-0 yenilerek elendi.

haber-uskudar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu