Ekonomi

Woodside, Shenzi sahasından 1,2 milyar dolar kaybedecek

Avustralya’nın en büyük enerji şirketi Woodside Energy, Shenzi petrol ve gaz sahasıyla ilgili vergi sonrası yaklaşık 1,2 milyar dolarlık gayri nakdi zararın yaklaştığını duyurdu. Bu ücret şirketin 2023 mali yılı kazancına yansıtılacak. Bu değer kaybı Woodside’ın hisselerinin düşmesine neden oldu ve Perşembe gününü iki ayın en düşük seviyesinde tamamladı.

Louisiana yakınlarındaki Meksika Körfezi’nin derin sularında bulunan Shenzi sahası, 2021 yılında BHP Group’un petrol varlıklarıyla birleşmesinin ardından Woodside’ın portföyünün bir parçası haline geldi. Bu saha, Woodside’ın 2023’teki üretiminin yaklaşık %5’ini oluşturuyor.

Buna ek olarak Woodside, Batı Avustralya’da Chevron tarafından işletilen Wheatstone projesi için vergi sonrası 300 milyon dolarlık nakit dışı değer düşüklüğüne uğramayı bekliyor. Bu yılın toplam varlık değer düşüklüğünün yaklaşık 1,5 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamanın ardından Woodside hisseleri %3 düşüşle 30,24 Avustralya Doları ile 14 Aralık’tan bu yana en düşük seviyesinde kapandı. Şirket ayrıca Shenzi varlıklarındaki rezervlerde de azalma bildirdi ancak bu, Kuzey Batı Rafı ve Pluto LNG’deki iyileşen performansla kısmen dengelendi. projeler.

Woodside, Shenzi’nin rezervlerindeki düşüşün temel olarak yanal sondaj sonuçlarından ve Shenzi Kuzey projesinin başlamasından sonraki performansından kaynaklandığını açıkladı.

Bu zorluklara rağmen Woodside, Meksika Körfezi’ndeki derin deniz projelerinden rezerv ilavesini onayladı. Şirket, Kuzey Batı Rafı ve Plüton’dan elde edilen güçlü sonuçların, 2023’teki rekor üretim yılına katkıda bulunduğunun altını çizdi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

senirkent-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu