Haber

Yozgat’ta öğrencilerin sporla iç içe olması için mahalle sahaları yapılıyor.

gençlik ve SporMilli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve SporSaha oluşturulmasına yönelik çalışma kapsamında 20 adet halı saha tamamlanarak öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Sporun yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi amacıyla faaliyetlerine devam eden Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, okulların spor tesisleri ihtiyacını karşılamak amacıyla suni çim, basketbol ve voleybol sahaları ve sepetleri üretmektedir. Bu kapsamda il ve ilçedeki okul bahçelerine 20 adet halı saha yapılırken, 10 adet basketbol ve voleybol sahası yapım çalışmaları devam ediyor.

Yozgat Merkeze bağlı Osmanpaşa Köyü’nde ilk ve ortaokula giden 5’inci sınıf öğrencisi Umut Güneş, köylerinde ilk kez halı saha yapıldığını belirterek, “1999 yılında halı sahada maç oynadık. Bizim köyümüz Çok mutluyduk, babalarımız ve arkadaşlarımızla maç oynadık, onları yendik ve çok mutluyuz.” söz konusu.

“Bacaklarımız artık ağrımıyor”

Öğrencisi Mustafa Efe Ilgaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı bir saha oldukça güzel. Okulumuzda saha imkanı olmadığı için buraya oynamaya geldik. Çimde taşta oynardık, bizimkiler de.” bacaklar ağrıyor. Artık çim olunca da ağrımıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Burada jimnastik yapıyoruz”

Yozgat 75. Yıl Müzeyyen Çok Değerli İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Dr. Eslem Nurdoğan, “Burada futbol oynamıyoruz ama arkadaşlarımla jimnastik yapıyoruz. Zemin yumuşak olduğu için acımıyor. O yüzden burası iyi oldu. Arkadaşlarım burada futbol oynamıyorken biz burada arkadaşlarımızla jimnastik yapıyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz.” Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

“Sahanın yapımından çok memnunuz”

Yozgat 75. Yıl Müzeyyen Çok Değerli İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Dr. İclal Memnun, “Burası yapıldığı için çok mutluyum, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Birlikte bazen futbol bazen jimnastik yapıyoruz. Sahanın yapılmasından dolayı çok mutluyuz.” dedi.

“Çocuklarımızı mutlu görmek bizi de mutlu ediyor”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla Yozgat’ın merkez, ilçe ve köylerindeki okul bahçelerine 20 mahalle alanı inşa ederek öğrencilerin hizmetine sunduklarını söyledi. Saha inşaatı devam ediyor. Bunların yüzde 50’si tamamlandı. Devletimiz çok güçlü. Devletimizin desteği ile bu yatırımları yapıyoruz. Sayın valimizin de büyük vakıfları var, okullarımızın bahçelerine futbol sahaları, basketbol sahaları yaptırmamızı istedi. “İlçelere gittiğimizde çocuklarımızın çok keyifli olduğunu görüyoruz. Bunları böyle görünce biz de çok eğleniyoruz. Tabii bu alanların varlığı da çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyor. emeği geçen tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum.” söz konusu. – YOZGAT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu