Haber

ABD, Ukrayna’yı desteklemek için 9,9 milyar dolarlık yardım açıkladı

YENİ ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), Ukrayna-Rusya savaşının ilk yılında Ukrayna’ya taahhüt ettiği 9,9 milyar dolarlık yardım programını devreye aldığını duyurdu.

USAID Başkanı Samantha Power, Ukrayna’nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova ile Ukrayna Evi’nde basın toplantısı düzenledi.

Power, “Kongre’nin iki partiler üstü teşvikiyle sağlayacağımız ek 9,9 milyar dolarlık doğrudan bütçe desteğini dağıtmaya başladığımızı duyurmak için buradayım” dedi. söz konusu.

Savaşın ilk yarısında da yardımda bulunduklarını belirten Power, “Ancak o ilk aşamayı geçtik. Artık daha planlı ve uzun soluklu projelerin yapıldığı, harcamaların öngörülebilir olduğu ve daha hesaplı olduğu bir aşamaya geçtik.” bir bütçenin kesinlikle üzerinde hareket edildiği yer.” dedi.

Güç, Ukrayna’ya yapılacak bu yardımın eğitimcilere ve sağlık çalışanlarına aktarılacağını söyledi.

ABD’nin bu savaşta ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında yer alacağını kaydeden Power, ABD’nin Ukrayna’nın enerji sektörünü güçlendirmek için 250 milyon dolar daha sağlamak üzere Kongre ile birlikte çalışacağını vurguladı.

Ukrayna Büyükelçisi “minnettarlığını” dile getirdi

Ukrayna’nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova, Rusya’ya karşı girdikleri savaşı kazanmaları gerektiğini belirterek, bu savaşta verdikleri destekten dolayı ABD halkına, Önder Joe Biden’a ve tüm yönetime minnettar olduklarını belirtti.

Markarova, ABD’nin bugün başlattığı yardımla ilgili olarak, “Bu sadece evlerimiz ve sevdiklerimiz için değil, aynı zamanda özgürlük, bağımsızlık ve demokrasiden yana olan Ukrayna halkı için yapılacak en iyi yatırımdır.” dedi. söz konusu.

Ukrayna Büyükelçisi savaşı kazanacaklarını ve Ukrayna’yı yeniden inşa etmeye odaklanacaklarını söyledi.

haber-can.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu