Haber

Nurdağı’nda çiftçiler asrın felaketine rağmen üretime devam ediyor

Nurdağı’nda çiftçiler asrın felaketine rağmen üretime devam ediyor

Deprem bölgesindeki çiftçiler gübre, mazot ve elektrik desteği bekliyor

GAZİANTEP Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan noktalardan biri olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde çiftçiler her şeye rağmen üretime devam ediyor. Bu dönemde tarımın çok daha değerli olduğunu ifade eden çiftçiler, devletten gübre, mazot ve elektrik takviyesi beklediklerini söyledi.

Kahramanmaraş, Pazarcık’ta meydana gelen 7,7 ve Elbistan’da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin en çok yıkıma neden olduğu ve olağan yaşam akışını olumsuz etkilediği noktalardan biri de Gaziantep’in Nurdağı ilçesi oldu. İlçe merkezi kadar kırsal alanların ve tarım alanlarının da zarar gördüğü ilçede, bazı çiftçiler zor kurallara rağmen üretime devam ediyor.

“Tarım daha önemli çünkü bu dönemde ihtiyaç daha fazla”

İlçe kırsalındaki buğday tarlasını gübreleyen Tuncay Taşdemir isimli çiftçi, sıkıntılı bir dönemde olmalarına rağmen üretime devam etmek zorunda kaldıklarını, bu dönemlerde muhtaçlığın artması nedeniyle tarımın daha da değer kazandığını söyledi. .

“Ürün bulmakta zorlanıyoruz, mazot, gübre ve elektrik desteği istiyoruz”

Tuncay Taşdemir, “Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Biz de çiftçiliğe devam ediyoruz. Bu şartlara rağmen ülkemiz tarıma devam etmek zorunda. Çünkü ülkenin en değerli gelir kaynaklarından biri tarım. Şu anda tarlalarımıza gübre atıyoruz, ama çok büyük bir sorunumuz var.Çünkü gübre bayilerinin hepsi kapalı ve ilaç ve gübre bulmakta zorlanıyoruz.Bakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan çiftçiye sahip çıkmasını rica ediyoruz.Afet bölgesinde olduğumuz için eser bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. .Bu dönemde daha çok eser ekmemiz ve yetiştirmemiz gerekiyor.Bu dönemde ekmek un gibi eserlere de büyük ihtiyaç var.Bu nedenle bu bölgedeki çiftçilerden gübre,mazot ve elektrik desteği vermelerini ve ayağa kalkmalarını rica ediyoruz. çiftçiler üretime devam edebilmeleri için

haberbirecik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu