Haber

Bahçeli: DEM olmak CHP yönetiminin siyasi aklını tamamen tüketmiştir

Bahçeli: DEM olmak CHP yönetiminin siyasi aklını tamamen tüketmiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Türkiye İttifakı’ telaffuzunu eleştirerek, “CHP Genel Başkanının Türkiye ittifakı açıklaması nafile bir çabadır. Millet İttifakı yoktu, şimdi Türkiye ittifakı mı kuracaklar? rezalet, ittifakın şemsiye adıydı.” “Türkiye’yi mi kullanacaklar? Gördüğümüz kadarıyla DEM olmanın CHP yönetimine hiçbir faydası olmadı, bilincini kaybetmiş, siyasi aklını tamamen tüketmiş durumda.”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Pazar günü İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki kiliseye düzenlenen saldırıyı hatırlatan Bahçeli, “Bu iğrenç ve menfur eylemi kınıyor, merhum vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyorum. Yabancı teröristlerin kısa sürede yakalanması elbette sevindirici. Suikastın gizli perdesi önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak, toplumsal barışı sağlayacağız.” “İç düzenimizi ve güvenliğimizi bozmak amacıyla zehir ve rezalet saçan Türkiye düşmanları, asla boş durmazlar ve hain emellerinden vazgeçmezler. Dikkat, tedbir ve ihtiyatla anlamalı ve gelişmeleri takip etmeliyiz. Özellikle 31 Mart seçimlerine kadar provokasyon ortamını canlı tutmayı ve ülkemizin sınırlarıyla oynamayı planlayanlar, “Karanlık ellere karşı da aynı şekilde uyanık olmalıyız” dedi.

‘TERÖRE KESİNLİKLE MERHAMET GÖSTERİLMEMELİ’

Milli birlik ve barışı baltalamayı amaçlayan iç ve dış düşmanlık cephelerine fırsat vermeyeceklerini kaydeden Bahçeli, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, sosyal ve ekonomik standartların yükseltilmesi devletin temel misyonu olmasına rağmen Hukukun üstünlüğünden ve demokrasinin erdemlerinden taviz vermemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Her zaman.” Türkiye’mizi her koşulda ve her zeminde cesurca savunmak bizim için bir ölüm kalım meselesidir. Tereddüt edersek, çelişkiye düşersek, milli varlığımıza düşman olan alçakların üstümüze daha şiddetli ve sert bir şekilde gelmeleri kaçınılmazdır. Türkiye Cumhuriyeti; Terör örgütleri, küresel bağlantılı örgütlü suç ağlarının, hiçbir ahlaki standart tanımayan çetelerin, kötü şöhretli kanun kaçaklarının, uyuşturucu ve silah satıcılarının, sistemsiz göçmenlerin ve yabancı istihbarat örgütlerinin oyun alanı, eylem alanı veya yuvalama vahası olamaz ve olmamalıdır. kapalı devre. Suça ve suçluya hoşgörüden asla söz edilmemelidir. Bölücülüğe, teröre, terörü destekleyenlere merhamet ve hoşgörü gösterilmemelidir. Devletin egemen çıkarlarını, egemenlik ve onurunu zedeleyecek operasyonel faaliyetlerin ve bunların faillerinin ezilmesi gerekmektedir. Ulusal güvenliğimizi stratejik akıl ve dayanışmayla ayakta tutmalıyız. Türkiye’nin geleceğini sokağın dili değil milletin iradesi belirleyecektir. “Türkiye’nin geleceğini asimetrik provokasyon ve yıkıma dayanan casusluk ve cinayet örgütleri değil, halkın kıymetli varlığı belirleyecektir.”

‘YEREL YÖNETİMLERİ ENGEL SİYASETTEN KURTARACAĞIZ’

Yerel seçimlere değinen Bahçeli, MHP’nin 31 Mart’a yürekten, canla başla, heyecanla hazırlandığını belirterek, “31 Mart’ta ihanet değil, hizmet ve hidayet kazanacaktır. 31 Mart’ta cüzdan ve hesap hesaplayan kaos siyaseti değil.” Para değil, milli gururun simgesi olan Milliyetçi.” Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı başarıya ulaşacaktır. Çok çalışacağız, hiçbir bahaneye sığınmadan gece gündüz çalışacağız. Durmayacağız, durmayacağız, pes etmeyeceğiz, yorulmayacağız, 31 Mart’a kadar yerel yönetimleri köhne politikalardan kurtaracağız. Şehirlerimizi büyüteceğiz, ekmeğimizi büyüteceğiz, ekmeğimizi büyüteceğiz. İnşallah hedeflerimizi büyüteceğiz, huzurumuzu artıracağız. Büyüyeceğiz, milli birlik ve beraberlik irademizi çelikleştireceğiz. Yol haritamızı hazırladık, rotamızı çizdik, “Emek bizden, Tevfik Allah’tan” diyerek sefere çıktık. Önümüze nifak perdesi olan dikenleri kıracağız. Engelleri birer birer aşıp yolumuza devam edeceğiz. Vatanımızı koruyacağız. İnanç, irade ve bin yıllık Cumhur İttifakı olarak kardeşlik sancağı altında birleşerek yürüyüşümüzü hızlandıracağız. Birisi bölücüleri, teröristleri, yedi düveyi yanına alsın. Birileri iftira ve yalan rüzgarından yardım beklesin. Birileri utanmadan, sıkılmadan, vicdan azabı çekmeden parti parti dolaşsın, hatta kadroya alınsın, DEM olsun, kız kurusu olsun. Hiç bir farkı olmayacak, hiçbir sıkıntı ve sıkıntı olmayacak. Mücadeleleri boşuna, coşkuları boşuna. 31 Mart’ta hepsinin bileklerini sandıkta bükeceğiz. Alaycılığın hesabını demokrasi araçlarıyla soracağız. Yerel yönetimleri yardıma muhtaç bırakmayacağız” dedi.

‘İHANET İTTİFAK DEĞİL YIKIMDIR’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Türkiye İttifakı’ telaffuzunu da eleştiren Bahçeli, “CHP Genel Başkanının Türkiye ittifakından bahsetmesi nafile bir çabadır. Millet İttifakı yoktu, şimdi Türkiye ittifakı mı kuracaklar? İttifakın çatı adı Türkiye, ayıp değil miydi, ne kullanacaklar, gördüğümüz kadarıyla DEM olmak CHP yönetimine hiç yakışmadı, bilincini kaybetmiş, siyasi aklını tamamen tüketmiş durumda. Acımasız Türk muhalifleriyle bir Türk ittifakı kurma amacı, yalnızca bu sefalet evlerinin iflah olmaz sefaletini teyit etmekle kalmamış, aynı zamanda çaresiz ve acınası politikalarını tamamen ortaya çıkarmalarına da olanak sağlamıştır. Özgür Beyefendi. “Çünkü değirmen dönmeyecek.” su, bu ittifakı kiminle kuracaksın? Türk ittifakına ihanetle dolu bir ittifakı çağırmaya nasıl tahammül edersiniz? Şimdi kendi aranızda katılaşan çatışmaları, katran gibi yüzeye çıkan ikilikleri aşamamışken, Türkiye ittifakını seslendirmeniz kara mizah değilse ne olur? Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözleri neler? Türkiye’nin bütün izlerini silip neredeyse ana kapının önünde adını bırakacak ittifakın ne anlamı var? Erkeklik nedir? Sadakat nedir? Heyecanlanmayı, kürsüde kendinizi alkışlamayı bırakın ve yüreğiniz varsa bunları açıklayın. PKK bu ittifakın neresinde? Yanınızda mı, etrafınızda mı yoksa yedeğinizde mi? DEM’cilere olan hayranlığınız, sürekli savunmanız, onları güzelleştirmeniz, onların nimetlerini öpmeniz sadece ittifak uğruna mı? Yoksa bizim bilmediğimiz başka zararlı, sakatlayıcı ve acı veren ilgi ve bağlantılarınız mı var? İhanet bir ittifak değil, yalnızca yıkımdır. Biz diyoruz ki, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti, Allah’ın izniyle ihaneti ortadan kaldıracaktır ve bu konuda hiç kimse esirgenmeyecektir. “DEM’e güvenenlerin sandıkta hüsrana uğrayacağı bilinmelidir” dedi.

‘Başbakanlık teklif edildi, elimin tersiyle ittim’

Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun grupta “Sizin peşinde olduğunuz Başbakanlık makamından çıktık ama hep olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk” sözlerini kullandığını söyledi. Geçen hafta toplantı ve ekledi: “Parlamento sistemi baskın olsa da, herkes Başbakan Bakanlığı, eğer istekleri tarafından taşınmış olsaydım, benim koşmam için gerekmeyecek veya bir yere ihtiyaç duymayacağını bilir. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben, kuralları belirlenmeden, milletin kıymetini bilmeden, dolambaçlı yollardan hiçbir makama talip olmayacağız, hiçbir koltuğa eğilmeyeceğiz diyen Sayın Davutoğlu, hikayesi Bırak gitsin. yalnız bizi tanıyan bilir, bizi tanıyan bilir, sicilinizi ve geçmişinizi bilmeyen, bilmeyen yoktur. 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra Başbakanlık görevinin sona erdiği doğrudur. Bakanlık bize hem doğrudan hem de dolaylı olarak teklif edildi ama bunun siyasi bölücülüğün temeli olduğunu ve Türkiye aleyhine bir tutum olduğunu düşünüyorum. İktidar yapısını elimin tersiyle itmeyi, kendimi ayaklar altına almayı vatan, millet ve namus misyonu olarak kabul ettim. Bundan hiçbir pişmanlık duymuyorum, bugün aynı durum vasat olsaydı, aynı duruşu cesaretle ve vatanseverlikle yine gösterirdim. Herhangi bir isim veya çıkardan kimsenin, bir günlük saltanat uğruna binlerce yıllık ulusal mirası ayaklar altına almasına izin vermem. Üstelik Başbakanlık makamından ayrılmadınız, doğru bir kararla görmezden gelindiğiniz, tarihi bir fıtratla kapının önüne bırakıldığınız bugün daha da netleşti. “Görünüşe göre hâlâ reform yapmamışsınız, henüz akıllanmamışsınız” dedi.

‘TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKASINDA ABD’ VAR’

Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e açtığı soykırım davasına ilişkin Bahçeli, “Adalet Divanı’nın nihai kararının çıkması zaman alacak olsa da İsrail’in eninde sonunda işlediği soykırım suçunun bedelini ödeyeceği açıktır. Soykırım… Üstelik insanlığın vicdanı zaten İsrail’i kınamıştır.” “26 binden fazla masum Filistinlinin ölümüne sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılacağına inanıyorum. Adaletten kaçış yoktur” dedi. Dün Ürdün’ün kuzeydoğusundaki ABD askeri üssüne insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini ve 3 Amerikan askerinin öldüğünü hatırlatan Bahçeli, “Biden misilleme sözü verdi, ABD yönetiminden de İran’a yönelik intikam sesleri yükseldi. Şehit edildiler, sesini duyurmayanlara da zulmedildi.” Terör eylemlerini teşvik edenlerin artık savaş tamtamları çalması büyük bir ikiyüzlülüktür. Coni insan ama bizim Mehmet insan değil mi? Ayrıca İsveç’in NATO’ya üye olmasıyla birlikte 40 adet F-16 uçağı ve 79 adet modernizasyon kitinin onay sürecinin bir an önce tamamlanması, F -15’ler için ödediğimiz paranın da iade edilmesi gerekiyor. 16 Ocak 2024’teki grup konuşmamda vurguladığım gibi Amerikan vatandaşları ABD’yi korumalıdır. Amerikan vatandaşlarının hem kendi gelecekleri hem de dünyanın geleceği için adil, insani, vicdani ve hukuka uygun bir çizgi benimsemeleri gerekmektedir. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için yönlendirilen ve yönetilen bölücü terör örgütünün arkasında ABD bulunmaktadır. Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarımızın durdurulmasını isteyen ABD, kendi içinde operasyonlar dönemini ateşledi. “Bu tür ittifaklar yalnızca düşman içindir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu