Haber

CHP’den milletvekilliği için istifa eden il başkanlarının sayısı 25’i geçti.

ANKARA – CHP il ve ilçe başkanlarına milletvekili adayı olabilmeleri için verilen istifa süresi bugün (26 Aralık) mesai gününün bitmesiyle sona erdi. CHP’li çok sayıda il ve ilçe başkanı ile parti yönetiminin çeşitli kademelerinde görev almış isimlerin istifalarına saatler kala genel merkeze ulaştı.

Edinilen bilgilere göre CHP’den istifa eden il başkanlarının sayısı ilk belirlemelere göre 25’i geçti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Ç İstifa eden il başkanları arasında Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ve Hakkari İl Başkanı Nazım Demir yer aldı.

CHP TORTULAR HAKKINDA AÇIKLAMA YAPACAK

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve kendilerine “siyasi yasak” verilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, açıklama yapmadı. istifa mektubu.

Öte yandan CHP yönetiminin istifa edenlerin isim ve sayıları ile il ve ilçe yönetimlerini belirleme sürecine ilişkin yarın (27 Aralık) açıklama yapacağı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu