Sağlık

Evde hazırlanan en hızlı öksürük kesici! Öksürük krizine ne iyi gelir?

Boğaz ağrınız ve inatçı öksürüğünüz varsa bu haber tam size göre. Üç malzemenin karışımıyla evde hazırlanabilen bu doğal ilaç öksürüğü anında kesiyor! Soğuk algınlığının belirtisi olan boğaz ağrısı aynı zamanda bağışıklığın azaldığının da habercisidir. Peki öksürük krizine ne iyi gelir, kuru öksürüğü anında ne keser?

1 SAAT İÇİNDE ÖKSÜRÜĞÜNÜZÜ KESİN!

Boğaz ağrısı semptomlarını hafifleten ve aynı zamanda bağışıklığı güçlendiren bu içeceği hazırlamak oldukça kolaydır. Boğazınızda başlayan hafif ağrı ileride ağrılı hale gelebilir. Bu nedenle başlangıçta boğaz ağrısı semptomlarına karşı önlem almak gerekir. İşte öksürük krizini anında kesen karışım!

3 MALZEMELİ ÖKSÜRÜK KESİCİ KARIŞIMI HAZIRLANIŞI!

Evde hazırlayacağınız öksürük ilacına başlamak için bir bardak suyu kaynatın.

Daha sonra bir cm’lik zencefili küçük modüller halinde doğrayıp bir bardağa aktarın.

Tarçın çubuğu kullanın.

Daha sonra bardağa yaklaşık dört veya altı karanfil ekleyin.

Kaynar su dökün ve yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın.

Karışımı bir süzgeç kullanarak başka bir bardağa süzün.

EVDEKİ EN HIZLI Öksürük Bastırıcı: KARANFİL

En yeterli bağışıklık güçlendirici ve antiviral kaynak olan karanfil, yaklaşık 1 saat içerisinde boğazdaki tüm kaşıntı ve ağrıları dindirecektir. Aynı zamanda karanfil, zararlı bakteri, mantar ve virüslere karşı oldukça etkili olan öjenol içerir.

Uzmanlar, karanfilin kanı temizleyici ve anti-viral özelliklerinin, beyaz kan hücrelerini uyararak kandaki toksisiteyi azalttığını ve hastalıklara karşı direnci güçlendirdiğini açıklıyor.

KARANFİL VE BAL KARIŞIMI!

Özellikle grip semptomlarında en etkili ilaçlardan biri olan karanfil ve bal karışımı neredeyse doğal bir antibiyotiktir. Bal boğaz ağrısını yumuşatmaya ve hafifletmeye yardımcı olurken, karanfil güçlü antibakteriyel, antiviral ve antiinflamatuar bileşiklerle bağışıklığı destekler.

Dolayısıyla bu karışım öksürük, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı oldukça koruyucudur.

Konuyla ilgili uzmanlar, uzun süren bir solunum yolu hastalığınız varsa yeterli dinlenmenin ve bol su içmenin belirtilerinizin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olabileceğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu