Haber

Gürcistan Başbakanı Garibashvili ve Bakan Dönmez, Hatay’da kurtarma ekipleriyle görüştü

Hatay’da meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara destek veren Gürcistan arama kurtarma ekibiyle Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bir araya geldi.

Başbakan Garibaşvili ve beraberindeki heyeti Hatay Havalimanı’nda Bakan Fatih Dönmez ve Hatay Valisi Rahmi Doğan karşıladı.

Garibashvili ve Dönmez ve beraberindekiler, Hatay’daki çalışmalara destek veren Gürcü ekibin uyum çadırını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Garibashvili, depremlerde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek yakınlarına sabır diledi, “Gürcistan halkı adına her zaman yanınızda olduğumuzu ve her zaman yanınızda olduğumuzu buradan tekrar belirtmek isterim. Bu zor günlerde size destek olmaya hazırım.” söz konusu.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü hatırlatan Garibaşvili, “Görüşmede bizzat kendilerine taziyelerimi ilettim ve aynı zamanda bu zor günlerde bizleri heyetimle kabul ettiği için kendisine tekrar teşekkür ettim. bu zor günleri atlatacak ve Cumhurbaşkanınızın önderliğinde eski günlerinize geri döneceksiniz.” terimini kullandı.

Konuşmanın ardından arama kurtarma ekiplerini selamlayan heyet, çadırdaki ilgili kişilerden çalışmalar hakkında bilgi alırken, enkazda ekiplerin çalışmalarda kullandığı eşyaların sergilendiği bölümde incelemelerde bulundu.

“Dost ve kardeş ülkeler ellerinden gelen desteği insani yardıma gösterdi”

Bakan Dönmez, Başbakan Garibaşvili ve beraberindekilerle Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü (AFAD) ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ile Hatay’ın Defne ilçelerinde meydana gelen 3 büyük depremde bölgenin olumsuz etkilendiğini vurguladı.

Yurt dışından gelen yardımlara değinen Dönmez, şunları söyledi:

“İlk günden itibaren dost ve kardeş ülkeler, başta arama kurtarma çalışmaları olmak üzere insani yardım konusunda ellerinden gelenin en iyisini ortaya koydular. Gürcistan’ın elbette özel bir yeri var. Yıllardır bu coğrafyada aynı kaderi paylaşan bir ülke ve birbirleri ile iyi komşuluk ilişkileri vardır.Sayın Başbakanımız da dün Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımıza taziyelerini iletmiştir.Bugün zarardan en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ı ziyaret ederek acımızı paylaşmıştır. Gürcistan’ın arama kurtarma ekipleri, bu bölgede 100’den fazla arama kurtarma personeli ve çalışanı ile yine depremden bu yana bu çalışmalara büyük katkı sağladılar. Kendilerine minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim Asla Türkiye’nin veya bu coğrafyadaki herhangi bir ülkenin başına yine böyle felaketler gelirse… Her şey için çok teşekkür ederim.”

Ziyarette TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu