Yaşam

Kasım ayına özel seçki kitaplar

Yeni kitaplar raflardaki yerini almaya devam ediyor. Kasım ayının başındayız ve okurlarını bekleyen kitaplar rafları süslüyor. Bu nedenle siz okuyucular için bir okuma listesi hazırladık.

İyi okumalar dileriz…

Zincirler Evi Malazan Kayıpların Kitabı 4

Karmaşık ve zorlu… Erikson’un güçlü yönleri, olgun karakterleri ve bizimki kadar derin ve karmaşık bir dünya yaratma yeteneğidir…

Zincirler Evi Malazan Kayıpların Kitabı4 (Ciltli)

Zihinleri alt üst eden destansı bir anlatım…

Son yıllar

Osamu Dazai’nin yayımlanan ilk kitabı Son Yıllar, ilk kez Türkçe olarak okuyucunun karşısına çıkıyor.

Gizli Cehennem

Bilim ve kurgu arasında gidip gelen eserleriyle tanıdığımız Levent Şenyürek, yeni romanında okuru benzer bir gelgitin içine sürüklüyor ve ikilemde bırakıyor.

Aziz ve Nicholas

İnsanlık tarihi boyunca bizimle birlikte kalan kimlikler? Milliyetimizden cinsiyetimize, inancımızdan mensubiyetimize, mesleğimizden kültürel derinliğimize kadar çevremizdekiler bizi biz yapar mı? Peki üzerimize giydirilenler bize dahil mi? Biz Kimiz?

Karanlıkta Yükselmek

Cloud Atlas ve Station Eleven hayranlarının ilgiyle okuyacağı Rising in the Dark, okuyucuları, iklim krizinin ardından insanlığın yaşamı yeniden inşa etmeye çalıştığı yüzlerce yıl süren bir maceraya davet ediyor.

yeşil Oda

Yeşil Oda, Stalin sonrası hayata panoramik bir bakış atarken, KGB’nin tanımladığı bir toplumda kişisel bütünlüğün olanaklarını da inceliyor. Dostoyevski’nin, Tolstoy’un, Pasternak’ın geleneğini sürdüren, karanlık zamanlarda ışığın görüldüğü, siyaset, aşk ve inanç dolu bir eser.

Kalem

Taşrada Ölürken: Kalem ile özgün ve tekinsiz bir kaleme sahip olduğunu gösteren Dilek Özhan Koçak’ın ikinci romanı.

İnsanlığın Çocukları

Ödüllü yazar PD James, Suçun Kraliçesi olarak da bilinen Ruth Rendell ile birlikte Agatha Christie’den sonra İngiliz polisiye edebiyatının en büyük iki isminden biridir. Yönetmen Alfonso Cuaron’un 2008 yılında beyazperdeye uyarladığı Children of Humanity, distopya türünün en güzel örneklerinden biri.

Panorama Adası’nın Garip Hikayesi

Japon polisiye edebiyatının kurucusu olarak kabul edilen, ülkenin en ünlü yazarlarından biri olan ve adını “Uzak Doğu’nun Şairi” Edgar Allan Poe’nun telaffuzundan alan Edogawa Rampo, The Guardian’da ütopik bir bakış açısıyla yola çıkıyor. Simülasyon ve gerçeklik arasında giderek artan bir mücadele olan Panorama Adası’nın Tuhaf Hikayesi. solma çizgisine odaklanır.

Zürafa evde

Evdeki Zürafa, söz konusu dizinin içerdiği kültürel ve politik kodların yanı sıra, dizinin Türk toplumunun ideolojik ve sosyolojik sorunlarına ilişkin oluşturmaya çalıştığı analiz çerçevesine odaklanan önemli bir kolektif girişimdir. Kısacası kitap, “Başkası” serisinin söylediklerine, söylemekten çekindiklerine, belki de sadece kapı araladıklarına ya da saklamaya çalıştıklarına göre birbiriyle ilişkili dört bölümden oluşuyor.

Gerçek Adım Neydi?

Polat Özlüoğlu öykülerinde acıyla baş edemeyen, herkes tarafından itilen, sorunlu erkekliğin tiranlığıyla baş başa bırakılan kadınlara ve bir kenara itilen cinsel kimliklere odaklanıyor. Yazılarına eşlik eden şiirler ve müzik, onları okuyan birçok kişiye tanıdık gelecektir; Yakın tarih ve geri dönüşü olmayan yaralarla örülmüş nostaljik bir salınım kuruyor. Aynanın içinden yara almadan geçemeyenlerin üzerinde sallanan bir salıncak.

Sayfa için iletişim:

[email protected]

haberyusufeli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu