Ekonomi

MakerDAO, tasfiyelerin ortasında DAI’nin dolar sabitini güvence altına almak için 250 milyon dolar aktardı

DAI stablecoin’inin arkasındaki kuruluş MakerDAO, yakın zamanda Coinbase tarafından yapılan bir dizi tasfiyeye yanıt verdi (NASDAQ: MADENİ PARA ) Saklama hesabından DAI’nin sabit istikrar modülüne (PSM) 250 milyon dolar aktardı. Bu atılım, DAI stablecoin’inin dolar sabitini korumayı amaçlıyor. Kullanıcıların DAI için 1:1 oranında USDC basmasına olanak tanıyan bir teminat havuzu olan PSM, DAI’yi dolar değerine döndürmek için çok değerlidir.

Transfer, PSM’nin fonlarının 300 milyon doların altına düşmesiyle tetiklendi. Blockworks’ün aktardığı bir kaynağa göre, Sunday ile Today arasında PSM’den 100 milyon doların üzerinde para çekildi ve bu büyük transferler muhtemelen merkezi borsalara yönlendirildi. Bu düşüşe yanıt olarak Monetalis CEO’su Allan Pedersen, bir güven yönetimi firması olan SHRM’den bir forum gönderisi aracılığıyla PSM’yi yeniden doldurmasını istedi.

Pedersen ayrıca MakerDAO forumunda ekiplerin akıllı sözleşmeler kullanarak PSM’yi otomatikleştirmek için çalıştığını açıkladı. Ancak şu anda yasal yapılar ve merkezi borsaların yanı sıra mütevelli heyetine ve yöneticilere de güveniyorlar.

GFX Labs’ PaperImperium, DAI’nin birden fazla senaryoda geçici olarak devre dışı bırakılabileceğini öne sürdü. DAI’nin güvenliğinin öncelikle USDC rezervlerine bağlı olduğunu unutmamak önemlidir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

sultanhani-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu