Ekonomi

Borsa İstanbul’da 5 hisse güne temkinli başlayacak

Investing.com – Borsa İstanbulKAP’a yapılan açıklamalarda 5 hissenin çeşitli tedbirlerle güne başlayacağı belirtildi.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında. AVHOLHisse senetlerine, seans başlangıcından 06/12/2023 tarihindeki seans sonuna kadar açığa satış veya kredili işlemlere bahis yapılamaz.

EVETVe TDGYO Hisseleri 07/11/2023 (seans başı) ile 06/12/2023 (seans sonu) tarihleri ​​arasında emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Emir paketi tedbiri, “piyasa emrinin kısıtlanması ve piyasadan emir girişinin sınırlandırılması”, “emir iptali, emir miktarının azaltılması ve emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgilerinin yayınlanmasının kısıtlanması”nı içermektedir.

Açığa satış ve kredili ticaret yasağının yanı sıra ilgili hisseler üzerinde halihazırda yürürlükte olan brüt takas tedbirleri ve sipariş paketi tedbirleri, tedbirler uygulandığı sürece devam edecek.

UFUK Payları 07/11/2023 (seans başı) ile 06/12/2023 (seans sonu) tarihleri ​​arasında tek fiyat süreci yöntemiyle işlem görecektir. İlgili hisse senedine ilişkin halihazırda uygulanan açığa satış ve kredili ticaret yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri, tek fiyat süreci formülü tedbirinin uygulandığı dönemde de devam edecek.

MARKAPayları 07/11/2023 (seans başı) ile 06/12/2023 (seans sonu) tarihleri ​​arasında emir iletim kanallarında kısıtlama (internet emir yasağı) uygulanarak işlem görecektir.

İlgili pay üzerinde hâlihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredi işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat süreci prosedürü tedbirleri, internet sipariş yasağının geçerli olduğu dönemde de devam edecek. tedbir uygulanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu