Sağlık

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hatay’a sahra hastanesi kuruyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antakya’da oluşturduğu çadır kentte depremzedelerin tedavisi için portatif ameliyathaneli sahra hastanesini hizmete açmaya hazırlanıyor. Depremzedeleri revirde tedavi eden Eşrefpaşa Hastanesi’nin sağlık ekiplerince alınan tedbirlerle salgın hastalıkların önüne geçilmeye çalışılıyor. Önder Tunç Soyer, “Sağlık hizmetlerinin kapsamını genişletmek ve kalıcı kılmakta kararlıyız.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesinde hizmet vermek üzere gönderdiği sayıları bine yaklaşan işçilerin ortasında Eşrefpaşa Hastanesi’ne bağlı sağlık grupları da bulunuyor. Hatay Fuar alanında kurulan uyum merkezinde doktorlar muayene ve tedavi hizmetlerini sürdürmekte, salgın hastalıklara karşı önleyici çalışmalar yürütmektedir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu anda revir olarak hizmet veren ve kısa sürede sahra hastanesine dönüşecek olan merkezde Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi İhtilal Demirel ile de incelemelerde bulundu. Önder Soyer, bölgede sahra hastanesi kurma hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Sağlık hizmetimizin kapsamını genişleteceğiz. Geçici değil kalıcı olarak bu hizmetleri sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi İhtilal Demirel, sahra hastanesinin yanına röntgen ve küçük ameliyatların yapılacağı birimin de kurulacağını söyledi.

Salgınlara karşı mücadele
Çadır kentteki sağlık durumu hakkında bilgi veren Eşrefpaşa Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Öner Özer, “Depremzedelerin sağlığını korumak için buradayız. Salgın hastalıklar çoğunlukla yiyecek ve içecek gibi yiyecek ve yakın temas yoluyla bulaşır. Ama aldığımız önlemler sayesinde kış döneminde ortaya çıkan normal enfeksiyonlar oluyor. Yemek konusunda belediyemiz tüm aşevi prosedürlerini uyguluyor. Ortak bir hijyenik gıda dağıtım sistemi kurulmuştur. Bunların dışında kronik hastalıklarda ve psikolojik travmalarda artış görülmektedir. Bu nedenle gerekli önlemleri alıyoruz” dedi.

“Hekimler branşlarında muayenelerine devam ediyor”
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Artun Aydın, “Yaralı depremzedeleri tedavi ediyoruz. Çocuk doktorlarımız, dahiliyecilerimiz ve enfeksiyon hastalıkları doktorlarımız var. Onlar da kendi alanlarında çalışmaya devam ediyorlar. Kronik hastalığı olan hastaların ilaçları düzenli olarak verilmekte ve muayeneleri yapılmaktadır. Salgın tehdidine rağmen çadır aralarında ilaçlama çalışması yapıyoruz. Depremzedelerimize hijyen paketleri, maske, eldiven ve dezenfektan ulaştırıyoruz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu